Ana Sayfa Kültür/Sanat Yeni Star Wars dizisi geliyor: The Mandalorian

Yeni Star Wars dizisi geliyor: The Mandalorian

511
0
Paylaş

Yeni Star Wars dizisi The Mandalorian‘ın ilk görselleri yayınlandı. Dizi daha önce animasyon serilerine aşina olduğumuz Star Wars evreninin ilk canlı-aksiyon dizisi olacak.

The Mandalorian, İmparatorluğun çöküşü ile İlk Düzen’in ortaya çıkmasının hemen öncesi arasında kalan zaman diliminde geçecek. (Bölüm VI – Jedi’ın Dönüşü ve Bölüm VII – Güç Uyanıyor arasında). Hikaye Star Wars evreninde önceki “Mandalorian”lar olan Jango Fett ve Boba Fett efsanelerinin ardından ortaya çıkan yeni bir ödül avcısını konu alıyor. Galaksinin gözlerden uzak bir köşesinde, Yeni Cumhuriyet’in otoritesinin uzağında yaşayan yalnız bir savaşçının maceralarını izleyeceğiz.

Dizinin başrolünde Narcos dizisinden tanıdığımız Pedro Pascal’a Gina Carano, Giancarlo Esposito, Emily Swallow, Carl Weathers, Omid Abtahi, Werner Herzog ve Nick Nolte gibi önemli isimler eşlik edecek.

Dizinin uygulayıcı yapımcısı ve senaristi Jon Favreau‘ya Star Wars’un yaratıcısı George Lucas da senaryo konusunda eşlik edecek. Yönetmen koltuğunda ise Dave Filoni, Deborah Chow, Rick Famuyiwa, Bryce Dallas Howard ve Taika Waititi gibi kalabalık bir kadro görev yapıyor.

The Mandalorian’ın müzikleri için ise Black Panther ile Oscar ödülü kazanmış olan Ludwig Göransson ile el sıkışıldı.

Göransson projeyle ilgili; “Star Wars evrenine davet edilmenin ne denli gerçek dışı ve mahçup edici olduğunu anlatamam. Jon Favreau ve Disney’e bana bu fırsatı sundukları için derin bir minnet duyuyorum; ayrıca John Williams’a da ikonik müzikleriyle seviyeyi bu denli yüksek tuttuğu için minnettarım. Yerleri asla doldurulamayacak” diyerek hislerini ifade etti.

Dizinin oyuncularından bestecisine kadar başlı başına beklentiyi yükselten güçlü kadrosu bir yana, yaratıcısı Jon Favreu’nun daha önce bu tür fantastik yapımlardaki tecrübesi göz önüne alınınca ortaya keyifle izleyeceğimiz bir yapım çıkacağı umudu güçleniyor. Şimdiye kadar gelen yorumlar da bu yönde, dizinin Star Wars evreninin şimdiye kadarki en “belalı” yapımı olacağı yönünde görüşler var. Okuduğum kaynaklardan edindiğim izlenime göre bir çeşit füturistik western aksiyonu izleyeceğiz. Bakalım izleyip göreceğiz.

8 bölümden oluşan ve toplamda 100 milyon dolarlık dev bir bütçeye sahip The Mandalorian, bu yılın sonunda Disney’in dijital platformu Disney+‘ta izleyici karşısına çıkacak.

Kaynak: Starwars.com, İmdb

Bir Cevap Yazın