Ana Sayfa Havacılık/Uzay TEKNOFEST İstanbul Yarın Başlıyor!

TEKNOFEST İstanbul Yarın Başlıyor!

515
0
Paylaş

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST İstanbul, Türkiye Teknoloji Takımı vakfı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Havacılık, uzay ve teknoloji konularında toplumun genelinde farkındalık oluşturmak, bu alanda çalışan gençleri desteklemek, çocukları ve gençleri geleceğin teknolojileri üzerinde araştırma yapmaya ve çalışmaya özendirmek amacıyla düzenlenen festival İstanbul Yeni Havalimanı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak.

TEKNOFEST İstanbul; toplamda 2 milyon TL’yi bulacak olan Türkiyenin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarının yanı sıra havacılık gösterileri, seminerler, uluslararası girişim zirvesi ve çeşitli etkinlikleri ziyaretçilerine sunacak.

12 Farklı Kategoride Teknoloji Yarışmaları

Festival kapsamında;

-İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması
-İnsansız Hava Aracı Yarışması
-İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması
-Model Uçak Yarışması
-Robotaksi Yarışması
-Robotik Fetih 1453 Yarışması
-Roket Yarışması
-Yapay Zeka Yarışması
-İha Destekli İnsansız Kara Aracı Yarışması
-Savaşan İha Yarışması
-Model Uydu Yarışması
-Sürü İha Yarışması

olmak üzere 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları ile gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri destekleniyor. Her bir yarışmanın, yarışma ile ilgili bir alanda faaliyet gösteren paydaşı bulunuyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde düzenlenen yarışmaların destekçileri arasında, Aselsan, Baykar, BMC, Havelsan, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, Tübitak ve Türksat yer alıyor.

World Drone Cup

TEKNOFEST, dünyanın en hızlılarının yarışacağı World Drone Cup’a da (Dünya Drone Kupası) ev sahipliği yapacak. World Drone Cup organizasyonuna 25 ülkeden toplam 64 sporcu katılacak. Dünyada ilk defa en fazla ülkenin katıldığı yarışma rekorunu kıracak olan WDC, 250km hıza ulaşabilen drone’lar ile dünyanın en iyisini İstanbul ev sahipliğinde belirleyecek. World Drone Cup’a Çin, Japonya, Brezilya, Amerika dahil toplam 25 ülkeden 64 sporcu katılacak.

Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi

Türkiye’nin startup/teknoloji girişimleri için bölgesel bir merkez olma hedefine yönelik önemli bir adım olan Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Türk girişimciler ve yatırımcılarla birlikte, uluslararası teknoloji girişimlerini ve yatırımcılarını biraraya getiriyor. Beş farklı alanda başvuruların kabul edildiği Take-Off kapsamında, katılmaya hak kazanan teknoloji girişimleri, kendi kategorilerinde yer alan diğer girişimlerle yarışacak. Enerji ve Çevre Teknolojileri; Sağlık; Lojistik, Uzay Teknolojileri ve Savunma; Eğitim Teknolojileri ve Tarım ve Gıda Teknolojileri alanlarında her kategoride 40 girişim olmak üzere toplam 200 girişim yarışacak. En başarılı 15 yabancı girişim 1 yıl boyunca İstanbul’da ücretsiz ofis desteğinin; en başarılı 10 Türk girişim ise 1 hafta boyunca Silikon Vadisi’nde StarCamp eğitimi ödülünün sahibi olacak.

HackIstanbul 2018

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen HackIstanbul 2018 CTF ile Türkiye dünya çapında olağanüstü bir yarışmaya ev sahipliği yapacak. Dünyaca ünlü hackerların da aralarında bulunduğu 2000’e yakın katılımcı büyük bir mücadelenin parçası olacak. Siber güvenlik alanında en büyük otorite olarak kabul edilen APWG, ISSA ve ISACA’nın yönetim kurulu başkanlarının ana konuşmacı olarak katılacağı bu büyük mücadeleyi yerinde izlemek üzere Avrupa Birliği Siber Güvenlik Konseyi ECSO da TEKNOFEST’te yer alacak. HackIstanbul 2018 CTF (Capture the Flag) yarışması, dünya çapında yüzlerce ülkeden binlerce hackerı yeteneklerini sergilemek üzere bir araya getirecek. Yarışmacılar, uzmanların rehberliğinde, özel olarak oluşturulmuş gerçek siber saldırı ortamlarının çeşitli etaplarında tüm becerilerini sergileyerek, kendileri için hazırlanan sistemleri ele geçirmeye çalışacak. Başvuruların 6 Eylül tarihinde kapandığı yarışma 7 Eylül’de ön eleme aşamasını tamamladı. Ön elemede başarılı olan ve 9 Eylül’de CTF meydan okumasına hak kazanan ekipler arasından, 18 saat sürecek zorlu bir etap sonunda başarı sağlayan ilk 10 ekip, 22 Eylül’de TEKNOFEST’te Aselsan’ın geliştirdiği Anti-Drone Savunma Sistemi üzerinde kozlarını paylaşacak.
Bunlara ek olarak THY ana sponsorluğunda düzenlenen seyahat hackatonu ile yarışmacılar 48 saat boyunca kendilerine verilen görev doğrultusunda, çözümler geliştirmeye çalışacak.

Yine 22 Eylül Cumartesi günü gün boyunca ünlü teknoloji girişimcileri, global teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticileri ve bir kozmonotun sahne alacağı seminerler dizisi gerçekleşecek.

Teknofest İstanbul’da birbirinden renkli, çocuklar ve gençler başta olmak üzere her yaş grubundan ziyaretçiye keyifli deneyimler sunacak etkinlikler olacak. Solo Türk ve Türk Yıldızları Nefes Kesen Gösterilere İmza Atacak. Yanısıra Türk ve yabancı gösteri grupları festival süresince havacılık gösterileri sunacaklar. Ayrıca farklı büyüklüklere ve görevlere sahip çok sayıda özel uçak festival alanında sergileniyor olacak. Festival alanında, belirli sayıda ziyaretçinin deneyimleyebileceği rüzgâr tüneli ve planetaryum da yer alacak. Ziyaretçi deneyimi kapsamında, teknoloji şirketleri standlarında özel teknolojik ürün ve hizmetlerini ziyaretçilere sunuyor ve deneyimletiyor olacaklar. Özellikle çocuk ziyaretçilere yönelik, 3D printerlar içeren teknoloji atölyeleri ve eğitici atölyeler düzenlenecek. Ayrıca festivalin düzenleneceği dört gün boyunca ziyaretçiler için her akşam bir konser verilecek.

Dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, aralarında Formula 1 aracı ve Solo Türk F-16 jetinin de bulunduğu ekstrem rakiplere karşı mücadele edecek.

Festivalin diğer paydaşları arasında AA, BMC, Boğaziçi Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Demirören Medya, Gebze Teknik Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı, Havelsan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Turkuvaz Medya Grubu, TRT, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türk Medya ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer alıyor.

Katılımın ücretsiz olduğu festivale online kayıt ve geniş bilgi için https://www.teknofestistanbul.org/ adresini ziyaret edebilir, ayrıntılı takvim ve etkinlik programı için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın